top of page
  • Фото автораСКЗ24

Як пристосувати існуюче приміщення під протирадіаційне укриття (ПРУ)?

На допомогу балансоутримувачам захисних споруд цивільного захисту, Інститутом державного управління та наукових досліджень з цивільного захисту було розроблено методичні рекомендації:

Методичні рекомендації ПРУ
.pdf
Download PDF • 2.21MB

В цьому посібнику надаються прості рекомендації, які можуть допомогти всім охочим дізнатися більше про те, як можна пристосувати уснуюче приміщення під протирадіаційне укриття.

Посібник містить основні положення та рекомендації з проектування нових та пристосування вже існуючих приміщень підвальних, цокольних і перших поверхів будівель та споруд різного призначення під протирадіаційні укриття та споруди подвійного призначення із захисними властивостями ПРУ.





В методичних рекомендаціях наведено відомості щодо порядку організації та проведення обстеження вищезазначених приміщень існуючих будівель та споруд з метою визначення можливості їх пристосування під час будівництва під ПРУ, оцінювання їх захисних властивостей та характеристик від небезпечних чинників під час застосування сучасних засобів ураження, а також рекомендації щодо посилення несучої здатності конструкцій до необхідного рівня захисту.


Матеріали, викладені в методичних рекомендаціях, ілюстровані прикладами об’ємно-планувальних та конструктивних рішень, а також прикладами розрахунків з відповідними схемами та графіками.

Методичні рекомендації не встановлюють нових технічних норм, а мають виключно інформаційний та рекомендаційний характер.


369 переглядів0 коментарів
Пост: Blog2_Post
bottom of page