top of page
  • Фото автораСКЗ24

Новий стандарт ISO 22359 Рекомендації щодо безпеки та стійкості для посилених захисних укриттів

Історично так склалося, що ніколи не існувало гармонізованого стандарту для цивільного захисту, але незабаром цьому може прийти кінець у зв’язку з підготовкою Міжнародної організації стандартизації (ISO) до стандартизації галузі.


Наближається фінальна стадія розробки першого стандарту, який буде видано ISO в сфері захисних споруд цивільного захисту.


Стандарт ISO 22359 Security and resilience. Guidelines for hardened protective shelters містить рекомендації щодо укріплених захисних укриттів щодо їх планування, будівництва, експлуатації та обслуговування.

Стандарт виступає в якості керівництва до будь-якої діяльності чи операції, пов’язаної із надійними захисними укриттями, і пропонує допомогу всім відповідним зацікавленим сторонам у їхніх зусиллях захистити громадян, активи та важливі функції суспільства від шкідливих наслідків небезпек, які можуть бути навмисно спричинені людьми, ініційовані випадково чи викликані природними умовами.





Запропонований стандарт призначений для використання організаціями або окремими особами, відповідальними або залученими до прийняття рішень, планування, реалізації, адміністрування, використання або утримання надійних захисних укриттів, таких як місцеві, регіональні та національні органи влади; органи цивільного захисту; перші реагувальники; і такі підприємства, як дизайнери, конструктори та постачальники обладнання.


Стандарт ISO 22359 охоплює проектування, будівництво, експлуатацію та технічне обслуговування укріплених захисних укриттів. Він визначає терміни, згадані в цьому документі, і визначає частини, характеристики, обладнання, дії та обов’язки, пов’язані з кожною фазою життєвого циклу укриття.


ISO 22359 не охоплює мінімальних вимог чи точних специфікацій щодо будь-якої власності чи дій, пов’язаних із сховищем чи укриттям, оскільки вони зазвичай детально описані в національному законодавстві та нормативних актах кожної країни.


Запропонований стандарт не є стандартом системи управління, а скоріше керівним стандартом, який доповнює існуючі стандарти системи управління та містить вказівки для тих, хто впроваджує такі стандарти у сфері цивільного захисту за допомогою посилених захисних укриттів. Будучи настановним стандартом, цей міжнародний стандарт не буде призначений для використання з метою сертифікації.


Нагадуємо, що ви завжди можете звернутися до нас за консультацією стосовно обладнання і технологій, спеціально призначених для захисних споруд цивільного захисту.

7 переглядів0 коментарів
Пост: Blog2_Post
bottom of page